290 woningen en appartementen Tuinbuurt Vrijlandt

Voor dit mooie project in Rotterdam Zuid heit Vroom Funderingstechnieken de prefab palen en monteert Vroom Betonbouw de prefab funderingsbalken.

Over het project

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een energieneutrale stadswijk en is gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandtsingel in Rotterdam Zuid. Een duurzame wijk waar mensen van uiteenlopende doelgroepen wonen en samen komen. In totaal worden er 290 huur- en koopwoningen met kwalitatief hoogstaande architectuur en uitstraling gerealiseerd. De fundering bestaat uit prefab heipalen en prefab funderingsbalken met in- en aanstortvoorzieningen. 

De afstemming tussen Vroom Funderingstechnieken en Vroom Betonbouw vindt plaats onder één dak: one stop shopping. Korte communicatielijnen en een strakke planning zorgen voor efficiency en korte doorlooptijden, wat altijd een economisch voordeel oplevert.

Bekijk de 3D-animatie van dit paalsysteem hier

Bekijk de 3D-animatie van de montage van prefab funderingsbalken hier.

Karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw

De architectuur van het openbaar gebied en de bebouwing zijn gebaseerd op de kenmerken van een tuindorp, waar ontmoeting en sociale cohesie centraal staan. De wijk kenmerkt zich door een typische tuindorp-uitstraling, waar erkers en detaillering in het metselwerk een essentieel onderdeel zijn van het ontwerp. Door het toepassen van onder andere nestkasten, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een buurtkas, sluit deze wijk helemaal aan op de 21e eeuw. Tuinbuurt Vrijlandt krijgt minimaal vier sterren van het DGBC Woonmerk waarmee aantoonbaar een duurzame wijk wordt gerealiseerd.

Dick Reijnders
Projectleider
Wind tegen is wind mee als je de andere kant op gaat
Startdatum
14-03-2023
Einddatum
29-08-2023
woningen en appartementen
290
palen
2100

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Ballast Nedam, Havensteder, Gemeente Rotterdam
Aannemer
Ballast Nedam West
Ontwerp
KOW Architecten en Karres & Brands

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan