Datacenter Schiphol-Rijk

Een vierde bestaand distributiepand van ca. 10.000 vierkante meter op Schiphol-Rijk wordt in verschillende fases omgekat tot datacenter. Alleen de buitenmuren blijven intact. Het gebouw zal alle faciliteiten voor een volledig operationeel datacenter, kantoorruimtes, opslagruimte en beveiliging bevatten.

Over het project

Dit veelomvattende betonbouwproject wordt van A tot Z begeleid door Ron Jonker. “Binnen het project hebben we veel ad hoc meerwerk geleverd. Soms hoor je enkele dagen van te voren dat een betonvloer moet worden gestort. Dat vereist flexibiliteit, maar ook stalen zenuwen.” Ron laat zich niet gek maken: van de uitvoerder van de Ierse aannemer Winthrop kreeg hij de sticker ‘King Ron’ op zijn helm geplakt.

Vakmanschap

De draagkracht van de fundering moest worden vergroot om de stalen constructie te kunnen dragen die in het pand wordt gebouwd. De stalen constructie is geplaatst om onder andere de zware aggregaten en airco’s op het dak te kunnen dragen. De fundering is verstevigd met honderden geschroefde stalenbuispalen, uitgevoerd door P. van 't Wout Funderingstechniek. Vroom is verantwoordelijk voor de volledige fundering, het grondwerk en het betonwerk. Dit is in het werk gestort beton, poeren, vloeren, balken en prefab manholes en liftputten. De betonnen poeren zijn gemaakt door Vroom Betonbouw. In opdracht van Vroom maakt Firma De Boer en van der Weijde sleuven voor de PVC-buizen, waar tientallen kilometers aan datakabels in gelegd worden. Alles is maatwerk en vereist vakmanschap.

Veiligheids-meetings

Ron: “Elke ochtend om 7.00 uur komen alle partijen samen om de acties van de dag door te spreken. Wie staat waar, wat is de stand van zaken. Er werken hier dagelijks zo’n 200 mensen van ongeveer 10 verschillende bedrijven. Op dit moment stuur ik een team aan van ca. 7 tot 9 grondwerkers en betontimmerlieden. Om 14.00 uur ’s middags hebben we een dagelijkse meeting met alle voormannen en bespreken we de voortgang. Alle bijeenkomsten zijn in het Engels, maar dat went snel. Ik heb ook regelmatig overleg op locatie met Cajo Vroom, die voor en achter de schermen de afspraken maakt.”

Planning

In februari 2018 is dit vierde project voor Vroom gestart en over twee maanden moet het datacenter in bedrijf zijn. Vanaf 2015 zijn we op Schiphol-Rijk te vinden. Met een totale oppervlakte van 25.000 m² zijn reeds 3 panden volledig omgekat. Dit is het vierde datacenter waarvoor Vroom het betonwerk verzorgt. Vanaf 2015 zijn we op Schiphol-Rijk te vinden in opdracht van Winthrop. 

Cajo Vroom
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
01-02-2018
Einddatum
01-05-2019
vierkante meter
10
mensen
200

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Aannemer
Winthrop
Ontwerp
BCEI (U.S.A.)
Diensten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sjakko Bikker, bel +31(0)299 409 500 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan