15 woningen Plan van Dis

In Broek in Waterland is het mooie 'Plan van Dis' ontwikkelt. 15 Mooie woningen op een eiland, aan de rand van dit dorp. De ontwikkeling en bouw van het plan ligt in handen van Mercuur uit Purmerend. Gezien de lastig bereikbare locatie vroegen ze ons een variant in prefab beton uit te voeren, bestaande uit palen, funderingsbalken en kelder.

Over het project

Broek in Waterland, de naam verklapt het al, slappe grond bestaande uit veen met veel water. De wegen naar het project toe hebben daar ook last van en hebben daarom een gewichtsbeperking. Om binnen de beperkingen te vallen is de heimachine deels gedemonteerd en zij de vrachten met prefab betonpalen en funderingsbalken niet helemaal vol geladen. Het resultaat mag er zijn, we kijken uit naar de verdere samenwerking met Mercuur.

54163 Plan van Dis Vroom BV image
54163 Plan van Dis Vroom BV image
54163 Plan van Dis Vroom BV image
54163 Plan van Dis Vroom BV image
54163 Plan van Dis Vroom BV image
54163 Plan van Dis Vroom BV image
Bron: planvandis.nl

Plan van Dis

De woningen zijn ontworpen in de karakteristieke Broeker bouwstijl. Daken bedekt met keramische dakpannen, gevels met veel hout, hier en daar wat baksteen en sierlijk getimmerde dakgoten maken deze bouwstijl zo geliefd. Plan Van Dis bevat een verscheidenheid aan vormen zoals landhuizen, een stolp en een hooihuisboerderij met voorhuis en kaakberg.

Raymond Dekker
Projectleider
Eén team, één taak
villa's
15
palen
126

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Mercuur Projecten
Aannemer
Mercuur Bouw
Ontwerp
W3 Architecten en ingenieurs
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan